Bramborové placky plněné masem recept


Bramborové placky plněné masem recept.

Ingredience:
- 500 g brambor
- 200 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí podle chuti)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- Sůl a pepř podle chuti
- Olej na smažení
- Petržel nebo jiné bylinky na ozdobu

Recept:
1. Brambory oloupejte, nastrouhejte a nechte chvilku odstát, aby pustily vodu. Poté brambory promačkejte nebo ještě lépe, vymačkejte vodu pomocí kuchyňské utěrky.
2. Přidejte vejce, mouku, sůl a pepř k bramborám a dobře promíchejte, aby vznikla jednolitá směs.
3. Na pánvi na troše oleje osmažte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, přidejte prolisovaný česnek a mleté maso. Osolte, opepřete a smažte, dokud není maso plně uvařené.
4. Z bramborové směsi formujte malé placky, do středu každé dávejte lžíci smaženého masa. Placku pak zavřete, tak aby maso bylo uvnitř a vytvoříte tak kuličku, kterou opět zploštíte na tvar placky.
5. Smažte placky na pánvi na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
6. Hotové placky položte na papírové ubrousky, aby se odstranil přebytečný olej, a poté je podávejte. Můžete ozdobit bylinkami.

Tipy:
- Brambory si můžete připravit dopředu a nechat je v lednici, aby bylo s nimi snazší pracovat.
- Místo hladké mouky můžete použít strouhanku pro křupavější povrch placků.
- K masové směsi můžete přidat různé koření podle chuti, například papriku, majoránku nebo tymián, aby byly placky ještě aromatickéjší.
- Bramborové placky jsou vynikající s kyselou smetanou nebo tatarkou.