Bramborové noky s kuřecím masem recept


Bramborové noky s kuřecím masem recept.

Ingredience potřebné pro přípravu bramborových noky s kuřecím masem:

Pro noky:
- 500 g brambor
- 200 g hladké mouky
- 1 vejce
- Špetka soli

Pro kuřecí maso:
- 500 g kuřecích prsou
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř dle chuti
- 1 stroužek česneku
- 1 cibule
- 200 ml smetany na vaření
- Čerstvé bylinky na ozdobu (např. petrželka)

Recept:

1. Začneme přípravou noky. Brambory nejprve uvaříme ve slupce, dokud nejsou měkké. Po uvaření necháme brambory vychladnout, oloupeme je a nastrouháme nebo rozmixujeme na jemno.

2. K bramborám přidáme mouku, vejce a špetku soli. Vše dobře promícháme, dokud nevznikne hladké těsto.

3. Z těsta tvoříme malé noky, které pokládáme na pomoučenou pracovní plochu.

4. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a vaříme v ní noky asi 2-3 minuty, dokud nevyplavou na povrch. Poté je vyjmeme a necháme okapat.

5. Přejdeme k přípravě kuřecího masa. Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.

6. Na pánvi rozpálíme olivový olej. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a stroužek česneku, osmahneme dozlatova.

7. Přidáme kuřecí maso, osolíme, opepříme a orestujeme z každé strany dozlatova.

8. Když je maso skoro hotové, přidáme smetanu a necháme krátce provařit, aby se vytvořila krémová omáčka.

9. Nakonec přidáme uvařené noky do pánve s kuřecím masem a vše společně promícháme.

10. Podáváme ozdobené čerstvými bylinkami.

Tipy:

- Pro ještě bohatší chuť můžete do omáčky přidat hrst nastrouhaného parmazánu nebo jiného tvrdého sýra.
- Pokud máte rádi pikantnější verzi, přidejte do omáčky trochu chilli papričky nebo čerstvého chilli.
- Noky můžete připravit i předem a v den podávání je jen rychle povařit a smíchat s masem a omáčkou. Tím ušetříte čas.

Bon appétit!