Bramborové knedle do polévky recept


Bramborové knedle do polévky recept.

Bramborové knedle do polévky jsou skvělým doplňkem k českým i jiným druhům polévek. Pro jejich přípravu budete potřebovat následující ingredience:

- 500 g brambor
- 200 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 1 špetka soli

Recept na bramborové knedle do polévky je poměrně jednoduchý:

1. Nejprve si uvařte brambory ve slupce do měkka. Po uvaření je oloupejte a ještě horké je rozmačkejte na pyré.
2. Přidejte k bramborovému pyré hrubou mouku, vejce a špetku soli. Vše pečlivě zamíchejte, dokud nezískáte jednolitou hmotu.
3. Z těsta formujte malé knedlíčky. Pokud se vám těsto lepí na ruce, můžete si ruce navlhčit ve vodě nebo je mírně pomoučnit.
4. Knedlíčky vkládejte do vroucí vody nebo přímo do vařící se polévky. Vařte je asi 5 minut, dokud nevyplavou na povrch. To je znak, že jsou hotové.

Tipy pro dokonalé bramborové knedlíky do polévky:

- Pokud toužíte po jemnějších knedlících, můžete do těsta přidat trochu mléka.
- Aby knedlíčky měly zajímavější chuť, můžete do těsta přidat bylinky dle vaší chuti, například petrželku nebo pažitku.
- Pokud chcete, aby vaše knedlíčky zůstaly po uvaření pevnější a nevsákly příliš mnoho polévky, doporučuje se těsto před vařením nechat asi 30 minut odpočinout v chladu.
- Pro zpestření můžete do středu každého knedlíčku vložit kostku sýra nebo kousek uzeného masa, což dodá knedlíkům nejen chuť, ale i zajímavou texturu.