Bramborová polévka s koprem recept


Bramborová polévka s koprem recept.
Bramborová polévka s koprem je tradiční a velmi oblíbená česká polévka, která se hodí především do chladnějších dní. Její příprava je jednoduchá a rychlá. Zde je postup, jak takovou polévku připravit.
Ingredience:

500 g brambor
1 velká cibule
2 lžíce másla
1,5 l vody nebo zeleninového vývaru
1 svazek kopru
200 ml smetany na vaření
Sůl a pepř podle chuti
Mouka na zápražku (asi 2 lžíce)

Recept:

Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na menší kousky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemno.
V hrnci rozpusťte máslo a na něm zpěňte nakrájenou cibuli, dokud nezezlátne.
Přidejte brambory a chvíli je restujte spolu s cibulí.
Zasypejte brambory a cibuli moukou a míchejte, dokud se nevstřebá veškerý tuk.
Přilijte vodu nebo vývar a vařte, dokud nejsou brambory měkké.
Mezitím si umyjte a nasekejte kopr.
Když jsou brambory měkké, můžete polévku rozmixovat ponorným mixérem na hladkou konzistenci.
Přidejte nakrájený kopr a smetanu, promíchejte a nechte provařit.
Dochutíte solí a pepřem podle chuti.

Tips:

Pokud máte rádi hustší polévky, můžete přidat více brambor nebo méně vody.
Pro veganskou verzi polévky použijte olej místo másla a vynechte smetanu nebo ji nahraďte rostlinnou alternativou.
Bramborová polévka s koprem se skvěle hodí i s nakrájeným chlebem nebo čerstvými pečivy.

Tento recept na bramborovou polévku s koprem je jednoduchý, ale chutný a určitě zahřeje v každé situaci.