Bramborová kaše s medvědím česnekem recept


Bramborová kaše s medvědím česnekem recept.

Ingredience: Brambory (500 g), medvědí česnek (1 hrst), máslo (50 g), smetana na vaření (100 ml), sůl a pepř dle chuti

Recept: Začněte tím, že si oloupeme brambory, nakrájíme je na menší kusy a vložíme do hrnce s vodou. Přivedeme k varu a vaříme, dokud nebudou brambory měkké, což obvykle trvá asi 20 minut. Mezitím si omyjeme medvědí česnek a nasekáme ho na jemno. Když jsou brambory hotové, slijeme z nich vodu a vrátíme je zpět do hrnce. Přidáme máslo a smetanu a začneme brambory drtit. Můžete použít šťouchadlo na brambory nebo ruční mixér, ale dávejte pozor, aby kaše nebyla příliš hladká. Když máte kaši v požadované konzistenci, vmíchejte nasekaný medvědí česnek a ochutnejte. Dle chuti přidáte sůl a pepř. Promíchejte a podávejte teplé.

Tipy:
1. Pokud chcete, aby kaše byla krémovější, můžete přidat více smetany nebo použít místo ní mléko.
2. Medvědí česnek má silnou chuť, takže začněte s menším množstvím a přidávejte dle chuti.
3. Pro vegan verzi použijte rostlinné máslo a rostlinnou smetanu místo těch tradičních.
4. Tato kaše je vynikající jako příloha k masu, ale můžete ji jíst i samotnou s čerstvým chlebem.
5. Pokud máte rádi experimenty, zkuste do kaše přidat i trochu nastrouhaného parmazánu nebo jiného tvrdého sýra pro dodatečnou chuť.