Bramborová frittata s chřestem recept


Bramborová frittata s chřestem recept.

**Ingredience:**

- 5 středně velkých brambor
- 1 svazek chřestu
- 8 velkých vajec
- 50 ml mléka
- 100 g tvrdého sýra (např. čedar nebo gouda)
- 2 stroužky česneku
- 1 malá cibule
- Sůl a pepř podle chuti
- Olivový olej

**Recept:**

1. Brambory oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a osolte je. Chřest očistěte a nakrájejte na kousky dlouhé asi 3 cm.
2. Ve velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek, osmahněte dozlatova.
3. Přidejte brambory a smažte, dokud nezačnou měknout. Poté přidejte chřest a smažte dalších 5 minut.
4. Ve velké míse rozšlehejte vajíčka s mlékem, přidejte nastrouhaný sýr, sůl a pepř. Směs nalijte do pánve s bramborami a chřestem.
5. Snížte teplotu, pokryjte poklicí a nechte vařit, dokud vajíčka neztuhnou, asi 10-15 minut. Na konec můžete frittatu na chvíli umístit pod gril, aby se vrchní část zlatavě zapekla.
6. Před podáváním nechte frittatu chvíli odpočinout, poté ji nakrájejte na porce.

**Tipy:**

- Pro extra křupavou vrstvu můžete na vrch přidat další vrstvu nastrouhaného sýra 5 minut před dokončením pečení.
- Frittatu můžete podávat jak teplou, tak studenou, skvěle se hodí jako hlavní chod nebo jako příloha na pikniku.
- Experimentujte s bylinkami, jako je bazalka nebo tymián, pro obměnu chuti.
- Pokud máte rádi pikantnější jídla, přidejte do směsi trochu chilli papričky nebo paprikového koření.