Bramboráky se slaninou recept


Bramboráky se slaninou recept.

Bramboráky se slaninou jsou perfektní variací klasického českého jídla, které dodává příjemnou chuťovou změnu. Bramboráky, známé také jako bramborové placky, jsou oblíbené pro svou křupavost a výraznou chuť. Přidáním slaniny se dosáhne ještě intenzivnějšího gastronomického zážitku.

- Ingredience
- 5 středně velkých brambor
- 1 středně velká cibule
- 150 g uzené slaniny
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- 4 lžíce hladké mouky
- 1/2 lžičky majoránky
- 1/4 lžičky mletého kmínu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Olej pro smažení

- Recept
1. Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Přebytečnou vodu z brambor vyždímejte.
2. Cibuli a slaninu nakrájejte na malé kostičky. Česnek utřete nebo nasekejte na jemno.
3. Ve velké míse smíchejte nastrouhané brambory, cibuli, slaninu, česnek, vejce, mouku, majoránku, kmín, sůl a pepř. Dobře promíchejte do hladké směsi.
4. Na pánvi rozehřejte dostatek oleje. Lžící kladte směs na pánví a formujte placky. Smažte z obou stran do zlatova, dokud nebudou křupavé.
5. Bramboráky odkládejte na papírové ubrousky, aby se zbavily přebytečného oleje.

- Tipy
- Pro křupavější bramboráky, nebojte se brambory postrouhat opravdu jemně. Tím dosáhnete lepší textury.
- Smažení ve větším množství oleje pomůže bramborákům lépe se "vykoupat" a být křupavější. Použijte dostatek oleje, ale zase ne tak, aby bramboráky byly mastné.
- Směs před smažením nechte chvíli odpočinout, aby se chutě slučovaly.
- Bramboráky se slaninou chutnají vynikající jak samotné, tak s kyselou smetanou nebo tatarskou omáčkou.
- Experimentujte s přísadami – přidat můžete například trochu nadrobno nakrájeného póru nebo zelené papriky pro osvěžující křupavost a barvu.

Bramboráky se slaninou jsou výbornou volbou, pokud hledáte chutné a sycené jídlo, které zahřeje během chladných večerů. Dopřejte si tento tradiční český pokrm s netradičním twistem a užijte si spokojenost, kterou přináší dobré jídlo.