Bramboráky s chlebem a uzeninou recept


Bramboráky s chlebem a uzeninou recept.

- Ingredience
- 500g strouhaných brambor
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- 4 lžíce hladké mouky
- Majoránka, sůl, pepř
- Uzenina dle výběru
- Nakrájený chléb
- Olej na smažení

- Recept
1. Brambory oloupej a nastrouhej. Poté je mírně vymačkej, aby se zbavily přebytečné vody.
2. Do strouhaných brambor přidej na jemno nakrájenou cibuli, rozdrcené stroužky česneku, vejce, mouku a dochuť majoránkou, solí a pepřem. Důkladně promíchej.
3. Na pánvi rozehřej olej. Lžící nabírej těsto a formuj placky, které na pánvi z obou stran osmaž dozlatova.
4. Uzeninu nakrájej na kousky a osmaž na pánvi do křupava.
5. Chléb nakrájej na menší kousky a osmaž na troše oleje, dokud není křupavý.

- Tipy
- Pro pikantnější chuť přidej do těsta trochu mletého kmínu nebo chilli.
- Smažení bramboráků se neboj experimentovat s tloušťkou. Někteří preferují tenčí a křupavější, zatímco jiní mají rádi tlustší a šťavnatější.
- Bramboráky můžeš podávat s uzeninou a chlebem buď zvlášť, nebo vše vrstvit jako sendvič.
- Pokud máš rád zeleninu, můžeš do těsta přidat jemně nakrájený pórek nebo nastrouhanou mrkev pro zvýšení nutriční hodnoty.