Bramboráčky s masovou směsí recept


Bramboráčky s masovou směsí recept.

Ingredience:
- 500 g brambor
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- 3 lžíce mouky
- Sůl
- Pepř
- Majoránka
- 300 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs)
- 1 lžíce oleje na smažení

Masová směs:
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- Sůl
- Pepř
- Paprika
- Případně trochu vody nebo vývaru

Recept:

1. Bramboráčky: Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemno. Cibuli a česnek také oloupejte a nasekejte nadrobno. V míse smíchejte nastrouhané brambory, cibuli, česnek, vejce, mouku, sůl, pepř a majoránku. Důkladně promíchejte, až vznikne lepkavá směs.

2. Na pánvi rozehřejte olej. Lžící kladte směs na pánev a rozplácněte na placky. Smažte z obou stran dozlatova a křupava. Smažené bramboráčky odkládejte na papírové ubrousky, aby se vsáklo přebytečné tuk.

3. Masová směs: Na jiné pánvi rozehřejte olej a přidejte nadrobno nasekanou cibuli a česnek. Osmažte, dokud cibule nezezlátne. Přidejte mleté maso, sůl, pepř a papriku. Směs restujte, dokud maso nebude plně uvařené. Podle potřeby přilijte trochu vody nebo vývaru, aby směs nebyla příliš suchá.

4. Bramboráčky podávejte s masovou směsí buď na nich nebo vedle nich.

Tipy:
- Bramboráčky můžete ochutit dalšími bylinkami dle vaší chuti, například petrželkou nebo tymiánem.
- Do masové směsi lze přidat i zeleninu, jako je mrkev nebo paprika, pro zpestření chuti a zvýšení nutriční hodnoty.
- Pokud chcete zdravější variantu, bramboráčky můžete místo smažení upéct v troubě na pečicím papíru.
- Pro pikantnější verzi přidejte do masové směsi trochu chilli papričky nebo čerstvého chilli.