Bramboráčky s játry recept


Bramboráčky s játry recept.

Bramboráčky s játry jsou skvělým spojením tradiční české kuchyně a výživných vnitřností. Játra dodávají tomuto jídlu bohatou chuť a společně s bramboráčky tvoří výtečnou kombinaci. Zde je postup, jak připravit bramboráčky s játry.

Ingredience
500 g brambor
200 g jater (kuřecí, vepřové nebo hovězí podle preferencí)
1 cibule
2 stroužky česneku
2 vejce
4 lžíce hladké mouky
Sůl a pepř podle chuti
Majoránka podle chuti
Čerstvý petrželový list na ozdobu
Olej pro smažení

Recept
Nejprve si připravíme brambory. Ty oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a lehce osolíme. Necháme je chvilku postát, aby pustily šťávu, pak je důkladně vymačkáme. Mezitím si připravíme játra. Játra umyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kousky nebo je také můžeme nastrouhat. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nakrájíme.

V míse smícháme nastrouhané brambory, nakrájenou cibuli, česnek, vejce a mouku. Těsto osolíme, opepříme a přidáme trochu majoránky. Po vymíchání těsta přidáme připravená játra a vše důkladně promícháme.

Na pánvi rozehřejeme olej. Lžící klademe kousky těsta na rozpálený olej a smažíme z obou stran dozlatova. Bramboráčky by měly být křupavé a zlaté.

Tipy
Bramboráčky s játry podávejte horké, ozdobené petrželovými listy. Jako přílohu můžete zvolit kyselou zeleninu nebo čerstvý salát. Tento recept můžete variabilně přizpůsobit přidáním dalších koření dle vaší chuti, například kmínu nebo papriky.