Bramboračka s medvědím česnekem recept


Bramboračka s medvědím česnekem recept.

Ingredience:
- 500 g brambor
- 1 středně velká cibule
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1 menší kousek celeru
- 100 g medvědího česneku
- 2 lžíce oleje
- Sůl a pepř dle chuti
- Majoránka dle chuti

Recept:
1. Brambory, mrkev, petržel a celer očistěte a nakrájejte na menší kousky.
2. Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno.
3. Na oleji zpěňte cibuli dozlatova.
4. Přidejte nakrájenou zeleninu a krátce osmahněte.
5. Zalijte zeleninovým vývarem a vařte, dokud zelenina nezměkne.
6. Medvědí česnek důkladně omyjte a nasekejte. Přidejte do polévky a vařte ještě asi 2 minuty.
7. Polévku dochuťte solí, pepřem a majoránkou.
8. Bramboračku můžete rozmixovat na hladkou krémovou polévku nebo ji nechat v kusovém stavu, podle preferencí.

Tipy:
- Pokud máte rádi hustší polévky, můžete do bramboračky přidat lžíci mouky nebo rozmixované brambory pro dosažení krémovější konzistence.
- Medvědí česnek přidávejte do polévky až na konci vaření, aby si zachoval svou výraznou chuť a aroma.
- Polévku můžete ozdobit kousky opečeného chleba nebo posypat strouhaným sýrem.
- Experimentujte s bylinkami a kořením, aby jste našli svou oblíbenou variantu této jarní polévky.