Bramboračka s česnekovými výhonky recept


Bramboračka s česnekovými výhonky recept.

Ingredience:
- 500 g brambor
- 100 g česnekových výhonků
- 1 velká mrkev
- 1 menší petržel
- 1 malý celer
- 1 cibule
- 2 lžíce másla
- 1,5 l vývaru (buď zeleninového nebo kuřecího)
- 4 stroužky česneku
- sůl a pepř podle chuti
- majoránka podle chuti
- 1 bobkový list

Recept:
1. Nejprve si připrav všechny ingredience. Brambory, mrkev, petržel a celer oloupej a nakrájej na kostičky. Cibuli nakrájej na jemno.
2. V hrnci rozehřej máslo a přidej nakrájenou cibuli. Restuj, dokud cibule nezesklovatí.
3. Přidej nakrájenou mrkev, petržel a celer. Restuj vše přibližně 5 minut.
4. Přidej nakrájené brambory, promíchej a zasyp majoránkou a bobkovým listem.
5. Zalij vývarem a vař na mírném ohni přibližně 20 minut, nebo dokud nejsou brambory měkké.
6. Mezitím si připrav česnekové výhonky. Omyj je a nakrájej na menší kousky.
7. Když jsou brambory měkké, přidej do hrnce česnekové výhonky a promíchej.
8. Nakonec přidej utřené stroužky česneku, osol a opepři podle chuti. Vař ještě asi 5 minut.
9. Bramboračku můžeš podávat buď hladkou nebo ji rozmixuj na krémovou polévku.

Tipy:
- Polévku můžeš ozvláštnit přidáním klobásy nebo uzeného masa, které přidáš společně s bramborami.
- Pokud máš rád pikantnější verzi, můžeš přidat trochu chilli papričky nebo kapku tabasca.
- Bramboračka je výborná s čerstvým chlebem nebo s krajícem tmavého chleba.
- Česnekové výhonky přidávej opravdu až na závěr vaření, aby si zachovaly svou svěží chuť a křupavost.