Božský čokoládový dort recept


Božský čokoládový dort recept.

Ingredience pro božský čokoládový dort zahrnují mouku, cukr, kakao, kypřicí prášek, sůl, vejce, mléko, rostlinný olej, vanilkový extrakt a vroucí vodu. Na polevu budete potřebovat máslo, cukr moučka, kakao, mléko a vanilkový extrakt.

Recept začíná tím, že smícháte suché ingredience; mouku, cukr, kakao, kypřicí prášek a sůl. V jiné míse smíchejte mokré ingredience; vejce, mléko, olej a vanilkový extrakt. Smíchejte obě směsi dohromady a nakonec přidejte vroucí vodu. Těsto nalijte do formy a pečte přibližně 30 minut při 175 stupních Celsia.

Pro polevu utřete máslo a postupně přidávejte cukr moučka a kakao. Dle potřeby řeďte mlékem a dochuťte vanilkovým extraktem. Dort po upečení nechte vychladnout a poté ho potřete čokoládovou polevou.

Tipy pro perfektní čokoládový dort: Ujistěte se, že všechny ingredience jsou v pokojové teplotě, což zaručí rovnoměrné pečení. Dort nechte vychladnout v troubě s mírně otevřenými dvířky, což pomůže předejít praskání. Vyzkoušejte přidat špetku kávy do těsta, což prohloubí čokoládovou chuť.