Bostonské krémové mufiny recept


Bostonské krémové mufiny recept.

Ingredience:
- 2 šálky hladké mouky
- 1 šálek bílého cukru
- 1/2 šálku másla
- 1 šálek mléka
- 2 vejce
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Špetka soli

Pro krém:
- 2 žloutky
- 1/4 šálku cukru
- 1/4 šálku kukuřičného škrobu
- 1 a 1/2 šálku plnotučného mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu

Pro polevu:
- 1/2 šálku čokoládových kapek
- 1/4 šálku smetany

Recept:
1. Předehřejte troubu na 175 stupňů C a připravte si formu na muffiny, kterou vyložte papírovými košíčky.
2. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
3. V jiné míse vyšlehejte máslo s cukrem do pěny, přidejte vejce a vanilkový extrakt a dobře promíchejte.
4. Postupně přidávejte suchou směs a mléko do směsi s máslem, střídavě, začínáte a končíte suchou směsí.
5. Těsto rozdělte do připravených formiček a pečte 20-25 minut nebo dokud špejle nevyjde čistá.
6. Nechte muffiny vychladnout na mřížce.

Krém:
1. Ve středně velkém hrnci smíchejte žloutky, cukr a kukuřičný škrob. Postupně přilévejte mléko, stále míchejte.
2. Vařte na mírném ohni, neustále míchejte, dokud směs nezhoustne.
3. Odstavte z ohně, přidejte vanilkový extrakt a nechte vychladnout.

Poleva:
1. Čokoládové kapky a smetanu zahřejte ve vodní lázni, dokud se čokoláda nerozpustí a směs je hladká.

Sestavení:
1. Do každého muffinu vyvrtáme malý otvor a naplníme ho krémem.
2. Muffiny poté přelijeme čokoládovou polevou.

Tipy:
- Pro ještě bohatší chuť můžete do těsta přidat čokoládové kousky.
- Ujistěte se, že máte při plnění krémem muffiny dostatečně vychladlé, aby se krém neroztekl.
- Pro dokonale hladký krém si dávejte pozor, abyste ho při vaření nepřestali míchat.
- Pokud chcete, aby byla čokoládová poleva méně hustá, můžete přidat více smetany.