Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný recept.
Borůvkový koláč je oblíbený dezert, který si můžete jednoduše připravit doma. Zde je recept na tento lahodný koláč.
Ingredience
200 gramů hladké mouky
100 gramů cukru
1 balíček vanilkového cukru
1/2 balíčku prášku do pečiva
100 gramů másla
2 vejce
250 gramů borůvek
špetka soli
4 lžíce mléka
Postup
Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a špetku soli.
Přidejte rozpuštěné máslo, vejce a mléko. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
Těsto vyválejte do formy na koláč, kterou jste předtím vymazali máslem a vysypali moukou.
Na těsto rovnoměrně rozložte borůvky. Můžete je lehce posypat trochou cukru pro sladší chuť.
Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 25 minut, nebo dokud koláč nezíská zlatavou barvu a borůvky pustí šťávu.
Tipy
Pro ještě bohatší chuť můžete do těsta přidat trochu skořice nebo citronovou kůru.
Pokud máte rádi křupavý vrchol, posypte koláč před pečením drobenkou, kterou uděláte smícháním mouky, cukru a másla.
Místo borůvek můžete použít jakékoliv jiné ovoce, například maliny nebo nakrájená jablka.
Užijte si přípravu a hlavně chuť tohoto skvělého koláče!