Borůvkové muffiny - rumové recept.
Pro přípravu borůvkových muffinů s nádechem rumu budete potřebovat následující ingredience
250 gramů hladké mouky
150 gramů cukru
2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky sody bikarbony
špetka soli
1 vejce
100 ml rostlinného oleje
150 ml mléka
1 lžíce rumu
200 gramů borůvek
Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia a připravte si formu na muffiny, kterou vyložíte papírovými košíčky. V misce smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu a sůl. Ve druhé misce šleháním spojte vejce, olej, mléko a rum. Tekuté ingredience přidejte do suchých a míchejte jen do spojení. Nakonec opatrně vmíchejte borůvky.
Těsto rozdělte do formiček, každou naplňte asi do 3/4. Pečte 20-25 minut, nebo dokud špejle vložená do muffinu nevyjde čistá.
Tipy pro ideální borůvkové muffiny
Nepřemíchávejte těsto příliš, aby muffiny zůstaly nadýchané.
Borůvky můžete před vmícháním do těsta obalit v mouce, to pomůže, aby se nerozpadaly a neklesaly na dno formičky.
Pokud máte raději intenzivnější chuť rumu, můžete do těsta přidat o trochu více než je uvedeno v receptu, ale pozor, aby to nebylo příliš.
Po upečení nechte muffiny chvíli vychladnout v formě a pak je vyjměte a nechte úplně vychladnout na mřížce.
Tímto způsobem připravené borůvkové muffiny s rumem budou skvělou pochoutkou k čaji nebo jako svačinka během dne.