Bochánky s nádivkou recept


Bochánky s nádivkou recept.

Ingredience:
- 500g hovězího mletého masa
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 100g strouhanky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1/2 lžičky papriky
- 4 bochánky (malé kulaté chleby)
- 100g strouhaného sýra (mozzarella nebo cheddar)

Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. V míse smíchejte mleté maso, jemně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, strouhanku, sůl, pepř a papriku. Důkladně promíchejte, dokud nevznikne kompaktní směs.
3. Bochánky rozkrojte na poloviny a vyjměte z nich vnitřek tak, aby vznikl prostor pro nádivku. Zbylý chlebový vnitřek můžete použít například na přípravu domácí strouhanky.
4. Vnitřek bochánků naplňte připravenou masovou směsí a každý bochánek poté posypte strouhaným sýrem.
5. Pečte v předehřáté troubě asi 20 až 25 minut, dokud maso není upečené a sýr se nerozpustí a nezačne zlato hnědnout.
6. Pečené bochánky nechte chvíli odpočinout před podáváním.

Tipy:
- Aby bylo mleté maso šťavnatější, můžete do směsi přidat trochu mléka nebo kečupu.
- Pro pikantnější variantu přidejte do masové směsi trochu chilli papričky nebo pár kapek tabaska.
- Pokud máte rádi bylinky, zkuste do masové směsi přidat nasekanou petržel nebo tymián pro ještě lepší chuť.
- Místo hovězího mletého masa můžete použít také vepřové nebo kuřecí, podle vaší chuti.
- Bochánky s nádivkou jsou skvělé jako hlavní chod, ale můžete je podávat i jako výjimečnou předkrm na večírku.