Bloody Mary recept


Bloody Mary recept.

**Ingredience:**

- 45 ml vodky
- 90 ml rajčatového džusu
- 15 ml citronové šťávy
- 2 kapky Tabasco omáčky
- 2 kapky worcesterské omáčky
- Špetka soli
- Špetka mletého černého pepře
- Led
- K přízdobě: celerová stopka, klín limetky, nebo okurek

**Recept:**

1. Do shakeru dejte několik kostek ledu.
2. Přidejte vodku, rajčatový džus, citronovou šťávu, Tabasco, worcesterskou omáčku, sůl a černý pepř.
3. Dobře protřepejte, aby se všechny ingredience spojily a lehce ochladily.
4. Sítkem proceďte nápoj do vysoké sklenice naplněné ledem.
5. Ozdobte celerovou stopkou, klínem limetky nebo okurkem.

**Tipy:**

- Pokud máte rádi pikantnější variantu, přidejte více Tabasco omáčky.
- Někteří lidé do Bloody Mary přidávají také malý množství olivového nálevu pro jemnou slanou chuť.
- K přizpůsobení chuti můžete experimentovat s různými druhy soli, například s česnekovou solí nebo kajenským pepřem namísto černého pepře.
- Pro dekorativní efekt můžete okraj sklenice před podáváním obalit ve směsi soli a chilli prášku.
- Pokud shaker nemáte, můžete ingredience dobře promíchat rovnou ve sklenici, ale chladnější a hladší texturu dosáhnete použitím shakeru.