Blesková rybí polévka recept


Blesková rybí polévka recept.

Pokud potřebujete rychle připravit chutnou rybí polévku, mám pro vás jednoduchý recept. Tato polévka je hotová asi za 30 minut a je skvělá pro chladné večery.

Ingredience
- 500 g filet z bílé ryby například treska nebo pangasius
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 3 brambory
- 1 l rybího nebo zeleninového vývaru
- 200 ml smetany na vaření
- sůl
- pepř
- olej
- kopr nebo petrželka na ozdobu

Recept
1. Cibuli a česnek oloupejte a nadrobno nakrájejte
2. Mrkev a petržel očistěte a nakrájejte na menší kousky
3. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky
4. Na troše oleje zpěňte cibuli a česnek dokud nezměknou
5. Přidejte mrkev a petržel a restujte pár minut
6. Přidejte brambory a vše zalijte vývarem
7. Přiveďte k varu a vařte dokud zelenina nezměkne
8. Mezitím nakrájejte rybu na menší kousky a osolte ji
9. Rybu přidejte do polévky a vařte dalších 10 minut
10. Polévku dochuťte smetanou, solí a pepřem
11. Na závěr polévku ozdobte nasekaným koprem nebo petrželkou

Tipy
- Pokud máte rádi pikantnější, přidejte do polévky trochu chilli nebo papriky
- Rybu můžete nahradit i mořskými plody pro jinou variantu chuti
- Polévku podávejte s čerstvým chlebem nebo topinkami

Tato rybí polévka je nejen rychlá, ale také velmi zdravá a plná chuti. Užijte si její přípravu i pochutnání.