Blesková jablečná buchta s polevou - píchaná recept


Blesková jablečná buchta s polevou - píchaná recept.

- Blesková Jablečná Buchta s Polevou - Píchaná

-# Ingredience
- 4 velká jablka
- 200 g polohrubé mouky
- 150 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 balíček prášku do pečiva
- 4 vejce
- 100 ml oleje
- 100 ml mléka

-- Pro Polevu:
- 100 g moučkového cukru
- 2 lžíce horké vody nebo citronové šťávy

-# Recept
1. Předehřejte troubu na 180°C.
2. Jablka oloupejte, vykrojte jádřince a nakrájejte na tenké plátky.
3. Ve velké míse smíchejte polohrubou mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva.
4. Do suché směsi přidejte vejce, olej a mléko. Vše důkladně promíchejte do hladkého těsta.
5. Připravené jablka vmíchejte do těsta.
6. Těsto přelijte do vymazané a moukou vysypané formy.
7. Pečte v předehřáté troubě přibližně 35-40 minut, než se buchta zlatavě zbarví a tester vyjde čistý.
8. Po upečení nechte buchtu chvilku vychladnout.
9. Pro polevu smíchejte moučkový cukr s horkou vodou nebo citronovou šťávou do hladka.
10. Polevu rovnoměrně rozetřete na mírně vychladlou buchtu a nechte ztuhnout.

-# Tipy
- Pro extra křupavou krustu můžete před pečením posypat vrch buchty trochou hrubého cukru.
- Pokud máte rádi kořeněné buchty, přidejte do těsta půl lžičky skořice nebo směsi perníkového koření.
- Buchta je nejlepší, když je ještě lehce teplá, servírována s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou.
- Pro ulehčení přípravy můžete použít i krájená jablka z konzervy, ale nezapomeňte je dobře okapat.
- Polevu lze obohatit přidáním lžíce kakaa pro čokoládovou variantu, nebo lžíce rozpuštěného másla pro bohatší chuť.