Blesková česnečka s uzeným masem recept


Blesková česnečka s uzeným masem recept
Ingredience potřebné pro přípravu bleskové česnečky s uzeným masem zahrnují uzené maso, brambory, česnek, cibuli, majoránku, sůl, pepř, mouku, vejce a zeleninový bujón.

Začneme tím, že si na kostičky nakrájíme uzené maso a dáme ho osmahnout na troše oleje v hrnci. Přidáme nakrájenou cibuli a necháme zpěnit. Mezitím si oloupeme a na kostičky nakrájíme brambory, které přidáme k masu s cibulí. Zalijeme vše zeleninovým bujónem tak, aby byly brambory ponořené. Vaříme do změknutí brambor.

Během vaření si v misce připravíme jíšku z mouky, vody a vejce, kterou rozředíme do hladka. Tuto směs přilijeme ke vařící polévce a mícháme, dokud se polévka nezačne lehce zahušťovat.

Nakonec přidáme na plátky nakrájený česnek podle chuti, můžeme ho přidat hodně, jelikož je to česnečka. Osolíme a opepříme. Na závěr přidáme majoránku pro dochucení a necháme polévku ještě chvíli povařit.

Při podávání můžeme polévku posypat čerstvou petrželkou nebo pažitkou pro zvýraznění chuti.

Tip: Polévka chutná nejlépe, když je podávána horká a s čerstvým chlebem nebo topinkami. Pokud máte rádi pikantnější variantu, můžete přidat trochu chilli papričky nebo pár kapek tabasca.