Bílkové kostky recept.
Ingredience pro bílkové kostky zahrnují mouku, cukr, vejce, mléko, máslo, prášek do pečiva a vanilkový extrakt.
Recept začíná tím, že se oddělí bílky od žloutků. Bílky se vyšlehají do tuhého sněhu. Máslo se utře s cukrem do pěny, přidají se žloutky a dále se šlehá. Poté se do směsi přidá mléko s vanilkovým extraktem a postupně se přisypává mouka smíchaná s práškem do pečiva. Nakonec se opatrně vmíchají vyšlehané bílky. Těsto se vyleje do vymazané a moukou vysypané formy a peče se v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsius asi 25 minut nebo dokud není povrch zlatavý a testovací špejle nevyjde suchá.
Tipy pro lepší výsledek zahrnují použití kvalitního vanilkového extraktu pro lepší chuť a pečlivé vmíchání bílků do těsta, aby se zachoval jejich objem a kostky byly nadýchané. Dále je dobré kostky po upečení nechat chvíli odpočinout ve formě, než je vyklopíte a nakrájíte na kostky.