Bílková poleva recept


Bílková poleva recept.

Ingredience na bílkovou polevu:
- 2 bílky
- 250 g moučkového cukru
- 1 lžička citronové šťávy nebo octa

Recept na bílkovou polevu:
1. Bílky dejte do čisté a suché mísy.
2. Začněte je šlehat elektrickým šlehačem na střední rychlosti, dokud nevznikne pěna.
3. Postupně přidávejte moučkový cukr, a to po lžících, a stále šlehejte.
4. Po přidání veškerého cukru šlehejte dalších 5-7 minut, dokud poleva nezíská pevnou a lesklou strukturu.
5. Nakonec vmíchejte citronovou šťávu nebo ocet, což pomůže polevě zůstat pevnější a dodá jí jemnou chuť.
6. Polevu ihned použijte, neboť rychle tuhne.

Tipy pro dokonalou bílkovou polevu:
- Ujistěte se, že mísa a šlehací metly jsou zcela čisté a suché. Jakákoli stopa tuku může zabránit bílkům v našlehání.
- Bílková poleva se nejlépe hodí pro ozdobu cukroví, jako je například perník, či na zdobení dortů. Můžete ji také použít jako lepidlo pro přichycení ozdob na pečivo.
- Pokud chcete polevu zabarvit, použijte gela barviva, neboť tekuté barvivo může polevu příliš zředit.
- Pro pevnější polevu můžete přidat více cukru, ale dbejte na to, aby poleva nebyla příliš sladká.
- Polevu aplikujte na pečivo pomocí cukrářského sáčku nebo lžíce, pro preciznější dekorace doporučuji použít špičaté cukrářské trysky.