Bílková kakaová bábovka recept


Bílková kakaová bábovka recept.

Ingredience pro bílkovou kakaovou bábovku zahrnují 6 bílků, 180 g moučkového cukru, 100 ml oleje, 100 ml vody, 200 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, špetku soli.

Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a vymažte a vysypte formu na bábovku. Bílky s špetkou soli vyšlehejte do pevného sněhu. Postupně přisypávejte moučkový cukr a dále šlehejte, dokud nevznikne lesklý, pevný sníh. Ve vedlejší misce smíchejte olej s vodou. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a kakaem. Směs mouky střídavě s olejovou směsí vmíchejte do bílkového sněhu. Důležité je směs přidávat opatrně a míchat co nejméně, aby těsto zůstalo nadýchané.

Těsto nalijte do připravené formy a pečte asi 45 minut. Pečení vždy ověřte špejlí, kterou zapíchnete do středu bábovky. Pokud vyjde čistá, je bábovka upečená. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, pak ji opatrně vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Tipy pro dokonalou bábovku: Přidání špetky soli do bílků pomůže, aby byl sníh stabilnější a lépe se s ním pracovalo. Pokud máte rádi vlhčí bábovku, můžete do těsta přidat trochu jogurtu nebo zakysané smetany. A nebojte se experimentovat s přidáním ořechů, čokoládových kousků nebo sušeného ovoce pro změnu chuti.