Ingredience pro bílkovou bábovku s čokoládou zahrnují půl kilogramu polohrubé mouky, 250 gramů cukru krupice, 250 gramů másla, 10 bílků, prášek do pečiva, vanilkový cukr a 200 gramů čokolády na vaření.
Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a poté ho vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně přidáváme bílky, které jsme si předem vyšlehali do tuhého sněhu. Dále si smícháme mouku s práškem do pečivo a postupně ji za stálého míchání přidáváme do směsi. Nakonec přidáme na menší kousky nakrájenou čokoládu.
Hotové těsto vložíme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 45 minut, nebo dokud nebude bábovka pevná a zlatavá. Před vyjmutím z trouby proveďte test špejlí či dřevěným špejlem, pokud po vytažení zůstane suchý, bábovka je hotová.
Necháme bábovku chvíli vychladnout ve formě, potom ji opatrně vyklopíme na mřížku a necháme úplně vychladnout.
Jako tip můžete před pečením posypat vrch bábovky hrubě nasekanými ořechy nebo ji po upečení polévat čokoládovou polevou pro ještě intenzivnější čokoládovou chuť.