Bílková bábovka recept.
Ingredience na bílkovou bábovku zahrnují 6 vaječných bílků, 180 gramů cukru krupice, 120 ml oleje, 120 ml vody, 250 gramů polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva a vanilkový cukr pro dochucení.
Recept na přípravu bílkové bábovky začíná tím, že si předehřejete troubu na 180 stupňů Celsia. V míse vyšlehejte bílky do pevné pěny. Postupně přidávejte cukr a šlehejte, dokud směs není pevná a lesklá. Pomalu zašlehávejte olej a vodu. V jiné misce smíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně ji zašlehávejte do bílkové směsi. Nakonec přidejte vanilkový cukr a vše důkladně promíchejte.
Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Pečte v předehřáté troubě přibližně 35 minut. Bábovku po upečení nechte chvíli vychladnout ve formě, a poté ji opatrně vyklopte na mřížku, kde ji nechte úplně vychladnout.
Tipy pro dokonalou bílkovou bábovku: Použijte špetku soli při šlehání bílků, což pomůže stabilizovat pěnu. Bábovku můžete po upečení pocukrovat moučkovým cukrem nebo polévat čokoládovou polevou. Pro zajímavou chuťovou variaci můžete do těsta přidat citronovou nebo pomerančovou kůru.