Bezmasé zapečené těstoviny s olivami recept.
Ingredience pro bezmasé zapečené těstoviny s olivami:
Těstoviny podle vaší volby, například penne nebo fusilli
Cibule
Česnek
Rajčata
Černé olivy
Olivový olej
Sůl
Pepř
Sýr mozzarella nebo jiný sýr dle vaší chuti
Bylinky jako bazalka nebo oregano
Recept:
Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia. Mezitím si připravte těstoviny podle návodu na obalu, ale vařte je o něco méně, než je uvedeno, protože budou ještě zapečeny v troubě.
Na pánvi na olivovém oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nezezlátne. Přidejte k tomu nasekaný česnek a po chvilce přisypte nakrájená rajčata. Osolte, opepřete a nechte směs pár minut podusit.
Do směsi vmíchejte olivy a bylinky a promíchejte. Pokud máte rádi pikantnější variantu, můžete přidat i trochu chilli.
V míse smíchejte uvařené těstoviny s rajčatovým základem. Přeneste vše do zapékací mísy a posypte strouhaným sýrem.
Zapečte v předehřáté troubě asi 20 minut nebo dokud sýr nezezlátne a nevytvoří křupavou kůrčičku.
Tipy:
Pro bohatší chuť můžete přidat i trochu smetany do rajčatové směsi.
Pro zvýraznění chuti oliv můžete použít směs zelených a černých oliv.
Pokud máte rádi zeleninu, můžete do zapékání přidat i jiné druhy zeleniny, jako jsou papriky, cukety nebo špenát.
Mozzarellu můžete nahradit i jinými sýry, například goudou nebo parmazánem pro intenzivnější chuť.