Bezmasá žampionová směs s mozzarellou recept


Bezmasá žampionová směs s mozzarellou recept.

Ingredience:
1 kg žampionů
2 střední cibule
3 stroužky česneku
200 g mozzarelly
100 ml smetany na vaření
olej
sůl
pepř
čerstvá bazalka nebo petržel pro ozdobu

Recept:
Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Cibuli a česnek oloupejte a jemně nasekejte. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a přidejte cibuli s česnekem, restujte dozlatova. Přidejte nakrájené žampiony a smažte, dokud nezměknou a nevypaří se z nich voda. Smetanu vmíchejte do žampionů, promíchejte a nechte krátce povařit, aby se směs trochu zhoustla. Osolte a opepřete podle chuti.

Mozzarellu nakrájejte na malé kousky nebo nastrouhejte. Přidejte mozzarellu do směsi a míchejte, dokud sýr úplně nerozpustí a nezapojí se do žampionové směsi. Hotovou směs můžete servírovat s čerstvou bazalkou nebo petrželí.

Tipy:
Pro intenzivnější chuť můžete přidat trochu bílého vína než přidáte smetanu.
Směs můžete servírovat jako hlavní chod s rýží nebo jako přílohu k pečenému masu.
Pokud preferujete veganskou variantu, použijte veganskou mozzarellu a smetanu.
Pro pikantnější variantu přidejte trochu chilli papričky.