Bezlepkový gofio řez recept


Bezlepkový gofio řez recept.

Ingredience:
- 200 g bezlepkového gofia (kukuřičná mouka)
- 100 g másla nebo rostlinného tuku
- 150 g cukru
- 3 vejce
- 1 lžička bezlepkového kypřícího prášku
- 100 ml mléka nebo rostlinného nápoje
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Špetka soli
- Případně čokoládové kousky, ořechy nebo sušené ovoce pro ozvláštnění

Recept:
1. Předehřejte troubu na 180°C a vymažte pekáč tukem a vysypte gofiem nebo použijte pečicí papír.
2. V míse smíchejte rozpuštěné máslo (nebo rostlinný tuk) s cukrem do hladka. Přidejte vejce a důkladně promíchejte.
3. Postupně přidávejte gofio, kypřící prášek, vanilkový extrakt a špetku soli. Dobře promíchejte.
4. Do těsta vmíchejte mléko nebo rostlinný nápoj, aby bylo hladké a lehce tekuté. Pokud chcete, přidejte čokoládové kousky, ořechy nebo sušené ovoce.
5. Těsto nalijte do připraveného pekáče a pečte v předehřáté troubě 25-30 minut nebo dokud vrchol nezpevní a tester nevyjde čistý.
6. Nechte vychladnout před krájením.

Tipy:
- Pro intenzivnější chuť můžete do těsta přidat kůru z jednoho citronu nebo pomeranče.
- Pokud jste fanoušky čokolády, pokryjte vrchol řezu rozpuštěnou čokoládou a nechte ztuhnout.
- Uchovávejte v uzavřené nádobě, aby řez zůstal vláčný.
- Pro bezlepkovou variantu se ujistěte, že všechny použité ingredience jsou bezlepkové, včetně kypřícího prášku a vanilkového extraktu.
- Tento dezert je skvělý jak teplý, tak studený. Experimentujte s přidáním různých přísad do těsta pro rozličné chuťové variace.