Bezlepková margot buchta recept


Bezlepková margot buchta recept.

**Bezlepková Margot Buchta**

**Ingredience:**
- 4 vejce
- 200 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 200 ml oleje
- 200 ml mléka
- 300 g bezlepkové mouky
- 1 prášek do pečiva (bezlepkový)
- 2 lžíce kakaa
- 1 sklenice třešňového kompotu (nebo jiného dle chuti)
- 1 margot (bezlepkové čokoládové sušenky)

**Recept:**

1. Vejce, cukr moučka a vanilkový cukr důkladně vyšlehejte do pěny.
2. Pomalu přilévejte olej a mléko a dále šlehejte.
3. Postupně přisypávejte smíchanou bezlepkovou mouku s práškem do pečiva, nechte těsto dobře promíchat.
4. Polovinu těsta vlijte do vymazané a moukou (bezlepkovou) vysypané formy.
5. Do zbývající poloviny těsta vmíchejte kakao a vlijte na světlou vrstvu v formě.
6. Na povrch rozložte odkapané třešně z kompotu a posypte rozdrcenými margot sušenkami.
7. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut. Udělejte zkoušku špejlí - buchta je hotová, pokud je špejle po vytažení čistá.
8. Nechte buchtu vychladnout, před podáváním můžete posypat moučkovým cukrem nebo politá čokoládovou polevou.

**Tipy:**
- Pro ještě vláčnější buchtu můžete přidat do těsta lžíci kysané smetany.
- Pokud máte rádi ovoce, můžete do buchty přidat více druhů kompotovaného ovoce nebo čerstvé ovoce dle sezóny.
- Pro intenzivnější čokoládovou chuť přidejte do tmavé části těsta hrst čokoládových kapek.
- Pokud se snažíte o nízkokalorickou variantu, můžete část cukru nahradit sladidlem vhodným pro pečení.
- Buchtu můžete servírovat s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou pro ještě lepší zážitek.