Bezlepková borůvková babeta recept


Bezlepková borůvková babeta recept.

Ingredience potřebné pro výrobu bezlepkové borůvkové bábety zahrnují:

- 200 g bezlepkové mouky
- 150 g cukru
- 100 g másla
- 4 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 250 g borůvek
- 1 vanilkový cukr
- Špetka soli

Recept na bezlepkovou borůvkovou bábetu je relativně jednoduchý:

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny.
3. Přidejte změklé máslo a vanilkový cukr, dále šlehejte.
4. Postupně přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli, míchejte do hladka.
5. Nakonec lehce vmíchejte borůvky (část nechte na posypání).
6. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně jej vmíchejte do těsta.
7. Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku.
8. Posypte zbylými borůvkami.
9. Pečte přibližně 40 minut, nebo dokud není bábeta upečena (ověřte špejlí).
10. Po upečení nechte bábetu chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Tipy pro dokonalou bezlepkovou borůvkovou bábetu:

- Borůvky můžete předem obalit v troše bezlepkové mouky, aby se nesleply na dno bábovky.
- Pro ještě vláčnější těsto můžete přidat do směsi žloutků a cukru trochu jogurtu nebo kefíru.
- Pokud máte rádi citronovou příchuť, do těsta můžete přidat i trochu nastrouhané citronové kůry.
- Pro zvýraznění chuti borůvek můžete do těsta přidat také lžíci borůvkového džemu.
- Pokud nemáte prášek do pečiva, můžete použít kombinaci jedlé sody a citronové šťávy.