BBQ kuřecí s mangovou salsou recept.
Ingredience pro BBQ kuřecí s mangovou salsou jsou rozděleny do dvou částí, jedna pro kuře a druhá pro mangovou salsu.
Pro BBQ kuře potřebujeme:
kuřecí prsa bez kosti a kůže
BBQ omáčka podle vaší chuti
olivový olej
sůl
mletý černý pepř
Pro mangovou salsu potřebujeme:
zralé mango nakrájené na kostičky
červenou cibuli nakrájenou nadrobno
čerstvý koriandr nasekaný
čerstvou limetku, šťávu
červenou papriku nakrájenou na kostičky
sůl a pepř pro dochucení
Recept na přípravu:
Začneme marínováním kuřecích prsou. Kuřecí prsa omyjeme a osušíme, poté je pokapeme olivovým olejem a potřeme BBQ omáčkou. Osolíme a opepříme. Necháme marinovat alespoň 30 minut.
Připravíme gril nebo grilovací pánev na střední teplotu. Grilované kuře na grilu z každé strany asi 6-7 minut nebo dokud není dokonale uvařené a má krásnou grilovací kůrčičku.
Mezitím připravíme mangovou salsu smícháním všech ingrediencí v míse. Mango, cibuli, koriandr, červenou papriku smícháme a zakápneme limetkovou šťávou. Osolíme a opepříme dle chuti.
Hotové kuře podáváme s připravenou mangovou salsou.
Tipy pro dokonalou BBQ kuřecí s mangovou salsou:
Marinování kuřete přes noc zvýší jeho šťavnatost a chuť.
Použijte kvalitní BBQ omáčku s příchutí, která vám nejvíce vyhovuje.
Mangovou salsu můžete připravit i několik hodin předem, aby se chutě hezky spojily.
Pro extra křupavou kůrčičku můžete kuře před grilováním ještě lehce potřít olejem.
Vychutnejte si tuto chutnou a osvěžující kombinaci na letní grilovačce nebo jako lehkou večeři.