Barevný miš-maš salát recept


Barevný miš-maš salát recept.
Barevný miš-maš salát je výborný způsob, jak si vychutnat různé druhy zeleniny plné vitamínů a minerálů. Připravíte ho velmi snadno a rychle.
Ingredience:

Červená paprika
Žlutá paprika
Zelená paprika
Rajčata
Okurka
Červená cibule
Kukuřice
Černé olivy
Feta sýr
Olivový olej
Balsamico ocet
Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Čerstvá bazalka nebo petržel pro ozdobu

Recept:
Začneme tím, že si připravíme zeleninu. Papriky vyčistíme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata také nakrájíme na malé kousíčky. Okurku oloupeme a nakrájíme do kostiček. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky nebo kostičky. Všechnu nakrájenou zeleninu dáme do velké misky.
Přidáme kukuřici, kterou můžeme použít buď konzervovanou nebo čerstvou, kterou krátce povaříme a ochladíme. Černé olivy pokrájíme na kolečka a přidáme do salátu. Feta sýr nakrájíme na malé kostičky a rovnoměrně rozprostřeme po povrchu salátu.
Pro dresink smícháme olivový olej s balsamico octem, přidáme sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti. Tímto dresinkem poté salát zlehka pokapeme a promícháme, aby se chutě spojily.
Na závěr salát ozdobíme čerstvými listy bazalky nebo petrželí pro svěžest a barvu.
Tipy:

Pro zvýraznění chuti můžete přidat i trochu strouhaného citronové kůry nebo pár kapek citronové šťávy.
Tento salát je ideální jako příloha k grilovanému masu nebo jako lehký letní oběd.
Salát můžete nechat chvíli odstát v lednici, aby se chutě ještě více spojily.
Experimentujte s různými druhy zeleniny podle vaší chuti a sezónní dostupnosti.