Barevné jarní závitky se třemi omáčkami recept.
Barevné jarní závitky jsou skvělou pochoutkou, která v sobě snoubí různé chutě a struktury. Zároveň jsou vizuálně atraktivní a mohou být servírovány s různými omáčkami pro zpestření chuti. Zde je postup, jak si připravit barevné jarní závitky se třemi omáčkami.
Ingredience pro závitky:
- rýžové papíry
- čerstvá zelenina (mrkev, okurka, salát, červená paprika, avokádo)
- čerstvé bylinky (máta, koriandr)
- vařené nudle (nejlépe rýžové)
Ingredience pro omáčky:
Pikantní jahodová omáčka
- jahody
- chilli
- citronová šťáva
- med
Sladká hoisin omáčka
- hoisin omáčka
- sezamový olej
- česnek
Krémská arašídová omáčka
- arašídové máslo
- sojová omáčka
- med
- horká voda
- limetková šťáva
Recept:
1. Připravte si čerstvou zeleninu a bylinky. Zeleninu nakrájejte na tenké proužky, bylinky nasekejte. Vařené nudle nechte vychladnout.
2. Připravte omáčky. U pikantní jahodové omáčky rozmixujte jahody, přidejte chilli, citronovou šťávu a med dle chuti. U sladké hoisin omáčky smíchejte hoisin omáčku, sezamový olej a rozdrcený česnek. Krémskou arašídovou omáčku připravíte smícháním arašídového másla, sojové omáčky, medu, horké vody a limetkové šťávy do hladka.
3. Rýžové papíry namočte podle návodu na obalu. Na každý rýžový papír rozložte trochu zeleniny, bylinek a nudlí.
4. Závitky pečlivě zabalte tak, aby byly oba konce uzavřené a obsah pevně držel uvnitř.
5. Servírujte závitky s připravenými omáčkami.
Tipy:
- Zkuste experimentovat se zeleninou a bylinkami dle vlastní chuti.
- Aby se rýžové papíry neroztrhly, nenamáčejte je příliš dlouho.
- Pro ještě lepší chuť můžete do závitků přidat grilované krevety nebo kuřecí prsa.
- Omáčky můžete přizpůsobit dle vlastní chuti, přidáváním více chilli pro pikantnější variantu nebo více medu pro sladší chuť.