Banánový chléb z USA recept.
Ingredience pro banánový chléb z USA:
mouka pšeničná 250 gramů
cukr krupice 150 gramů
sóda bikarbona 1 čajová lžička
prášek do pečiva ½ čajové lžičky
sůl ½ čajové lžičky
zralé banány 3 kusy
rozpuštěné máslo 115 gramů
velké vejce 1 kus
vanilkový extrakt 1 čajová lžička
vlašské ořechy 100 gramů
Recept na banánový chléb:
1. Troubu předehřejte na 175 stupňů Celsia. Formu na chléb vymažte máslem nebo vyložte pečicím papírem.
2. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, sodu bikarbonu, prášek do pečiva a sůl.
3. V jiné míse rozmačkejte banány na kaši. Přidejte rozpuštěné máslo, vejce a vanilkový extrakt a dobře promíchejte.
4. Směs s banány přidejte do mísy s suchými ingrediencemi a míchejte jen do té doby, než se spojí. Nakonec vmíchejte nasekané vlašské ořechy.
5. Těsto nalijte do připravené formy a pečte přibližně 60 minut. Chléb je hotový, když do něj zapíchnete špejli a vyjde suchá.
6. Nechte chléb vychladnout v formě na 10 minut, poté vyklopte a nechte úplně vychladnout na mřížce.
Tipy pro dokonalý banánový chléb:
Banány by měly být opravdu dobře zralé, téměř černé, pro nejlepší chuť a sladkost.
Přidáním různých druhů ořechů nebo čokoládových kousků můžete chléb obohatit o další chutě a textury.
Pokud máte rádi kořeněnější variantu, přidejte do těsta trochu skořice nebo muškátového oříšku.