Banánovo - čokoládové řezy recept


Banánovo - čokoládové řezy recept.

Ingredience na banánovo-čokoládové řezy zahrnují:

- 200 g hladké mouky
- 150 g cukru
- 100 g másla
- 2 velké zralé banány
- 2 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička sody bikarbony
- 1 špetka soli
- 100 ml mléka
- 150 g tmavé čokolády
- 50 g ořechů (volitelné)

Recept:

1. Předehřejte troubu na 180°C. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu bikarbonu a špetku soli.
2. V jiné míse utřete máslo s cukrem do hladka, přidejte vejce a dobře promíchejte. Přidejte rozmačkané banány a znovu dobře promíchejte.
3. Postupně přidávejte suchou směs do mokré směsi, střídavě s mlékem, dokud nevznikne hladké těsto.
4. Nakonec vmíchejte nasekané kousky čokolády a ořechy, pokud je používáte.
5. Vlijte těsto do pečicí formy vyložené pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě po dobu 25-30 minut, nebo dokud vrch nezpevní.
6. Nechejte vychladnout před krájením na řezy.

Tipy:

- Pro výraznější čokoládovou chuť použijte kvalitní tmavou čokoládu s vyšším obsahem kakaa.
- Pokud máte rádi vlhčí texturu, přidejte do těsta o něco více rozmačkaných banánů.
- Banánovo-čokoládové řezy jsou vynikající i s trochou vanilkového extraktu přidaného do těsta.
- Pro extra křupavost a chuť můžete na vrch před pečením posypat hrubě sekanými ořechy.
- Řezy uchovávejte v uzavřené nádobě, aby zůstaly déle čerstvé.

Vychutnejte si tuto sladkou pochoutku buď jako dezert nebo jako svačinu k odpolední kávě nebo čaji.