Banánové řezy s vanilkovým krémem recept


Banánové řezy s vanilkovým krémem recept.

Ingredience:

Pro těsto:
- 3 vejce
- 150 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 90 ml oleje
- 90 ml vody
- 180 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva

Pro krém:
- 500 ml mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 2 lžíce cukru
- 200 g másla
- 2 banány

Na ozdobu:
- Čokoláda na vaření
- 1 banán

Recept:

1. V míse vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
2. Pomalu přilévejte olej a vodu, stále míchejte.
3. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře promíchejte.
4. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy.
5. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut. Nechte vychladnout.
6. Pro krém uvařte pudink s mlékem a cukrem podle návodu na obalu. Nechte mírně vychladnout.
7. Máslo vyšlehejte a postupně vmíchejte do pudinku.
8. Na vychladlý korpus naskládejte plátky banánu.
9. Rozetřete připravený vanilkový krém na banány.
10. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a ozdobte jí řezy.
11. Před podáváním nechte v chladničce dobře vychladit.
12. Při podávání můžete ozdobit dalšími plátky banánu.

Tipy:
- Pro ještě intenzivnější chuť můžete do těsta přidat kousky čokolády nebo ořechy.
- Pokud máte rádi více krému, můžete dvojnásobit množství ingrediencí pro krém.
- Pro lehkou variantu můžete použít místo másla tvaroh smíchaný s vanilkovým cukrem a trochou mléka, aby byl krém méně tučný.
- Řezy jsou nejlepší po několika hodinách v chladničce, kdy jsou dobře vychlazené a krém je pevnější.