Banánové muffiny s krémem recept.
Ingredience:
Pro muffiny:
- 3 zralé banány
- 200g hladké mouky
- 100g cukru
- 1 vejce
- 60ml rostlinného oleje
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
Pro krém:
- 200g mascarpone
- 50g práškového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka skořice (volitelné)
Recept:
1. Předehřejte troubu na 180°C a připravte si formu na muffiny s papírovými košíčky.
2. V míse rozmačkejte banány na kaši. Přidejte cukr, vejce a olej a vše důkladně promíchejte.
3. V jiné misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a špetku soli.
4. Suché ingredience postupně přidávejte do mokrých a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Rozdělte těsto do připravených papírových košíčků a pečte v předehřáté troubě zhruba 20-25 minut, nebo dokud testovací špejle nevyleze čistá.
6. Nechte muffiny vychladnout na mřížce.
Pro krém:
1. Mascarpone smíchejte s práškovým cukrem a vanilkovým extraktem (a skořicí, pokud používáte) do hladka.
2. Krém dejte do sáčku na zdobení a nechte chvíli v chladničce odpočinout.
3. Po vychladnutí muffinů naneste na každý muffin krém.
Tipy:
- Pokud chcete muffiny obohatit o extra chuť a texturu, přidejte do těsta hrst čokoládových kapek nebo ořechů.
- Místo cukru můžete vyzkoušet použít med nebo javorový sirup pro přírodnější sladkost.
- Krém můžete obohatit o čerstvé ovoce, například plátky banánu nebo jahod na vrchu každého muffinu pro ještě lákavější podání.
- Pokud nemáte mascarpone, můžete pro krém použít i smetanu ke šlehání, ale mascarpone dodá krému bohatší a jemnější texturu.
- Ujistěte se, že muffiny jsou před nanášením krému zcela vychladlé, aby se krém nerozpustil.