Banánová roláda s margotkou recept


Banánová roláda s margotkou recept.

Banánová roláda s margotkou je lahodný a originální dezert, který potěší na každé oslavě nebo jako odpolední pohoštění. Abychom si tento dezert připravili, budeme potřebovat následující ingredience:

Pro těsto: 4 vejce, 120 g cukru, 100 g hladké mouky, 20 g kakaa, 1 lžičku prášku do pečiva.

Pro krém: 250 g mascarpone, 2 zralé banány, 100 g cukru moučka, 100 g margotky (rozdrobené čokoládové sušenky s nugátem).

Kromě toho budeme potřebovat ještě několik dalších banánů na ozdobu a trochu rozpuštěné tmavé čokolády.

Recept:

1. Začneme přípravou těsta. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Poté přidáme prosátou mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Vzniklou hmotu důkladně ale opatrně promícháme.

2. Na plech vyložený pečicím papírem rozetřeme těsto a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C asi 8 minut. Pečené těsto vyjmeme a necháme chvíli vychladnout.

3. Pro krém rozmačkáme banány na pyré, smícháme je s mascarpone, cukrem moučka a rozdrobenou margotkou. Vše důkladně promícháme.

4. Na vychladlé těsto rovnoměrně rozetřeme krém, opatrně zrolujeme a necháme v chladu ztuhnout.

5. Před podáváním roládu ozdobíme plátky banánu a polejeme rozpuštěnou čokoládou.

Tipy pro dokonalou roládu:

- Při pečení těsta je důležité sledovat čas, aby těsto nebylo příliš suché. Mělo by být vláčné a pružné, aby se dalo snadno zrolit.

- Mascarpone může být nahrazeno jiným krémovým sýrem podle vaší chuti, ale mascarpone dodá krému jemnost a bohatou chuť.

- Pokud máte rádi výraznější nugátovou chuť, můžete do krému přidat více margotky nebo použít nugátovou polevu na ozdobu rolády.

- Roládu nechte v chladu ztuhnout alespoň 2 hodiny, nejlépe však přes noc. Bude se pak lépe krájet a podávat.

S touto banánovou roládou s margotkou si můžete dopřát kousek sladkého luxusu kdykoliv máte chuť na něco výjimečného. Užijte si její přípravu i pochutnání!