Banánová bábovka recept.
Banánová bábovka je oblíbeným dezertem, který se vyznačuje svou vlhkostí a bohatou chutí. Tento jednoduchý recept vám pomůže připravit lahodnou banánovou bábovku, která potěší každého milovníka sladkého.
Ingredience:
- 3 zralé banány
- 200 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 100 ml rostlinného oleje
- 200 g hladké mouky
- 1/2 lžičky sody bikarbony
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 1 lžička vanilkového extraktu
Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Formu na bábovku vymažte olejem a vysypte moukou.
2. V míse rozmačkejte banány na kaši. Přidejte cukr, vejce a olej a promíchejte dohladka.
3. V jiné míse smíchejte mouku, sodu bikarbonu, prášek do pečiva a sůl.
4. Suchou směs postupně přidávejte do mokré směsi a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Nakonec přimíchejte vanilkový extrakt.
5. Těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě asi 60 minut, nebo dokud špejle vložená do středu bábovky nevyjde čistá.
6. Nechte bábovku vychladnout v formě na mřížce asi 10 minut, poté vyklopte a nechte úplně vychladnout.
Tipy:
- Pokud chcete do těsta přidat trochu crunchu, můžete přidat hrst nasekaných ořechů, jako jsou vlašské ořechy nebo pekanové ořechy.
- Pro extra vlhkost a chuť můžete do těsta přidat lžíci rumu nebo brandy.
- Banánovou bábovku můžete podávat s vanilkovou zmrzlinou nebo čerstvým ovocem pro ještě lepší chuťový zážitek.
- Pokud máte rádi čokoládu, můžete do těsta přidat čokoládové kousky nebo polevu pro bohatší chuť.
Tento jednoduchý a flexibilní recept na banánovou bábovku se stane vaším oblíbeným způsobem, jak využít zralé banány. Užijte si její přípravu a samozřejmě i chuť!