Báječné ovocné řezy - krémeš recept


Báječné ovocné řezy - krémeš recept.

Ingredience:

Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 125 g másla
- 80 g cukru
- 1 vejce
- špetka soli

Krém:
- 500 ml mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 100 g cukru
- 250 g másla

Na dokončení:
- Ovoce dle volby (jahody, kiwi, banány, atd.)
- Želatina na přípravu želé

Recept:
1. Začneme přípravou těsta. V míse smícháme hladkou mouku, prášek do pečiva, špetku soli a cukr. Přidáme vejce a na kousky nakrájené máslo. Vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout v lednici přibližně 30 minut.
2. Mezitím si připravíme krém. V hrnci zahřejeme mléko s cukrem, do kterého vmícháme pudinkový prášek. Vaříme, dokud směs nezhoustne. Necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny a postupně vmícháme do vychladlého pudinku.
3. Těsto rozválíme na pečicím papíře ve velikosti plechu, přeneseme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15 minut, dokud není těsto zlatavé. Necháme úplně vychladnout.
4. Na vychladlé těsto rovnoměrně rozetřeme připravený krém.
5. Na krém poklademe ovoce. Ovoce můžete použít jakékoliv, ale doporučuje se, aby bylo kyselkavé, které dobře kontrastuje s krémem.
6. Připravíme želatinu podle návodu na obalu a rozetřeme ji přes ovoce. Necháme v chladu ztuhnout.

Tipy:
- Těsto bude lépe pracovatelné, když je dobře vychladlé, nebojte se ho nechat v lednici i déle než 30 minut.
- Při přípravě krému je důležité, aby byl pudink opravdu dobře vychladlý, než do něj začnete vmíchávat máslo. Jinak by se mohl krém srazit.
- Ovoce před použitím dobře umyjte a nechte důkladně oschnout. Voda by mohla způsobit, že želatina nebude správně tuhnout.
- Pokud chcete, aby byly ovocné řezy ještě zajímavější, můžete do krému přidat trochu citronové kůry pro svěží chuť.