Bábovka z vaječného likéru recept.
Ingredience:
250 g másla
250 g cukru moučka
1 balíček vanilkového cukru
5 vajec
125 ml vaječného likéru
250 g hladké mouky
1 balíček prášku do pečiva
máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Recept:
Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. V míse utřete máslo s cukrem moučka a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidávejte jedno vejce za druhým a pořádně promíchejte. Přilijte vaječný likér a opět důkladně promíchejte. Ve druhé míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně ji přidávejte do směsi. Těsto důkladně promíchejte. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Nalijte do ní těsto a rovnoměrně rozetřete. Pečte v předehřáté troubě asi 45 minut. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, pak ji opatrně vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Tipy:
Pokud chcete, aby byla bábovka vláčnější, můžete přidat do těsta trochu zakysané smetany. Pro intenzivnější chuť likéru můžete bábovku po upečení ještě potřít vaječným likérem. Na ozdobu můžete použít moučkový cukr nebo čokoládovou polevu.