Bábovka z marmelády recept


Bábovka z marmelády recept.

Bábovka z marmelády je vynikající dezert, který může sloužit jako skvělá snídaně nebo pochoutka ke kávě. Jedná se o jednoduchý recept, který využívá marmeládu k dodání jedinečné chuti. Zde je postup, jak si připravit bábovku z marmelády spolu s potřebnými ingrediencemi a několika tipy pro dokonalý výsledek.

Ingredience:
- 250 g hladké mouky
- 200 g cukru
- 200 g másla nebo margarínu
- 4 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 4 lžíce marmelády podle vaší chuti
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli

Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. V míse smíchejte změklé máslo s cukrem do hladka.
3. Postupně přidávejte vejce a dobře promíchejte.
4. Přidejte vanilkový cukr a špetku soli.
5. Postupně přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, až vznikne hladké těsto.
6. Nakonec do těsta vmíchejte marmeládu.
7. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou.
8. Vlijte těsto do formy.
9. Pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut nebo do doby, než je bábovka upečená (ověřte pomocí špejle).
10. Po upečení nechte chvíli vychladnout ve formě, poté bábovku vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Tipy:
- Použijte marmeládu podle vaší chuti. Skvěle se hodí meruňková, jahodová nebo malinová.
- Pro zajímavější chuť můžete do těsta přidat trochu citronové kůry nebo lžičku rumu.
- Pokud chcete bábovku trochu vláčnější, můžete do těsta přidat pár lžic mléka.
- Aby byl povrch bábovky krásně lesklý, můžete ji po upečení potřít ještě teplou marmeládou.
- Při pečení sledujte bábovku, protože každá trouba peče trochu jinak. Pokud se vám zdá, že vrch bábovky se příliš rychle peče, můžete ho na chvíli přikrýt alobalem.

Tento recept na bábovku z marmelády je jednoduchý a výsledek je vždy lahodný. Doufám, že vám bude chutnat!