Bábovka tvarohovo-kokosová recept


Bábovka tvarohovo-kokosová recept.

Ingredience pro tvarohovo-kokosovou bábovku zahrnují měkké máslo nebo margarín, cukr krupice, vanilkový cukr, vejce, tvaroh v kelímku, kokosová mouka, polohrubá mouka, prášek do pečiva a mléko.

Recept na přípravu bábovky je následující. Nejprve si předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia. Ve velké míse vyšlehejte máslo s cukrem krupice a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidávejte vejce a důkladně je zašlehejte. Poté vmíchejte tvaroh. V jiné misce smíchejte kokosovou mouku, polohrubou mouku a prášek do pečiva. Suchou směs postupně za stálého míchání přidávejte do těsta střídavě s mlékem. Těsto by mělo mít hladkou a rovnoměrnou konzistenci.

Vymažte a vysypte formu na bábovku. Těsto nalijte do formy a urovnejte povrch. Pečte v předehřáté troubě asi 45 minut, nebo dokud není bábovka upečená. To ověříte tak, že do ní zapíchnete špejli a vyndáte ji, měla by být čistá bez zbytků těsta. Po upečení nechte bábovku chvilku vychladnout v formě, poté ji opatrně vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Tipy pro dokonalou bábovku: Při pečení bábovky je důležité dodržet správnou teplotu a čas pečení. Každá trouba peče trochu jinak, takže sledujte bábovku během pečení a přizpůsobte čas podle potřeby. Pro extra vlhkost můžete přidat trochu rumu do těsta. Aby byla bábovka krásně nadýchaná, ujistěte se, že suroviny jsou všechny v pokojové teplotě než začnete připravovat těsto.