Bábovka "trio" recept.
Bábovka "trio" je jedinečným spojením tří různých druhů těsta, které společně vytvářejí nejen vizuálně atraktivní, ale i chuťově bohatý zážitek. Pro její přípravu potřebujete následující ingredience:
Pro bílé těsto:
- 200 g hladké mouky
- 100 g másla
- 100 g cukru
- 3 vejce
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 2 lžíce mléka
Pro kakaové těsto:
- přidejte do části bílého těsta 2 lžíce kakaa
Pro oříškové těsto:
- přidejte do další části bílého těsta 100 g mletých oříšků (vámi preferovaný druh)
Recept:
1. Nejdříve si připravte bílé těsto. V míse smíchejte máslo s cukrem do pěny, postupně přidávejte vejce, a nakonec vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Těsto by mělo být hladké a dobře se s ním pracuje.
2. Těsto rozdělte na tři stejné části. Do jedné části vmíchejte kakao, do druhé mleté oříšky.
3. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou. Následně do formy vrstvěte těsta. Můžete začít bílým těstem, pokračovat kakaovým a nakonec přidat oříškové těsto.
4. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 45 minut. Pečení ověřte špejlí, která by měla z těsta vyjít suchá.
5. Nechte bábovku vychladnout a poté ji vyklopte z formy.
Tipy:
- Pro ještě bohatší chuť můžete do oříškového těsta přidat hrst rozinek nebo kousky čokolády.
- Před podáváním můžete bábovku pocukrovat moučkovým cukrem nebo polévat čokoládovou polevou.
- Experimentujte s různými druhy mouky pro změnu textury bábovky – například polohrubá mouka nebo mix pšeničné a špaldové mouky.
- Chcete-li bábovku učinit vláčnější, přidejte do těsta lžíci zakysané smetany.