Bábovka s rebarborou recept.
Bábovka s rebarborou je lahodný jarní dezert, který spojuje klasickou chuť bábovky s příjemně kyselkavým nádechem rebarbory. Tento recept je jednoduchý a výsledek jistě potěší všechny milovníky pečení.
Ingredience:
- 250 g másla (plus trochu na vymazání formy)
- 250 g cukru
- 4 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 350 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- Šťáva z 1/2 citronu
- 100 ml mléka
- 300 g rebarbory, očištěné a nakrájené na kousky
- moučkový cukr na posypání
Recept:
1. Nejprve si předehřejte troubu na 180°C a vymažte máslem bábovkovou formu.
2. V míse vyšlehejte máslo s cukrem do pěny. Přidávejte postupně vejce a vanilkový cukr, a důkladně promíchejte.
3. Do směsi přidejte postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva, střídavě s mlékem a citronovou šťávou. Pokračujte v míchání, dokud nezískáte hladké těsto.
4. Nakonec opatrně vmíchejte nakrájenou rebarboru.
5. Těsto rovnoměrně rozprostřete do připravené formy a pečte v předehřáté troubě asi 60 minut, než bábovka prokáže test čistým špejlí.
6. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, a poté ji opatrně vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
7. Před podáváním můžete bábovku posypat moučkovým cukrem pro dekorativní efekt.
Tipy:
- Pokud je rebarbora příliš kyselá, můžete ji před přidáním do těsta lehce posypat cukrem a nechat chvíli odstát.
- Pro extra vláčnost můžete do těsta přidat