Bábovka s pudinkem recept.
Ingredience pro bábovku s pudinkem zahrnují mouku, cukr, vajíčka, olej, mléko, prášek do pečiva, vanilkový pudinkový prášek a kakao pro variantu s čokoládou.
Recept na přípravu bábovky s pudinkem:
1. Nejdříve si připravte formu na bábovku, kterou vymažete máslem a vysypete moukou.
2. Ve velké míse smíchejte mouku s práškem do pečiva.
3. V jiné míse vyšlehejte vajíčka s cukrem do pěny.
4. Přidejte olej a mléko k vajíčkům a cukru a dobře promíchejte.
5. Postupně přisypávejte směs mouky s práškem do pečiva a míchejte, dokud nebude těsto hladké.
6. Rozdělte těsto na dvě části. Do jedné z nich přidejte pudinkový prášek a dobře promíchejte.
7. Pokud chcete čokoládovou variantu, do druhé poloviny těsta přidejte kakao.
8. Do připravené formy vrstvěte střídavě obě těsta, aby vznikl mramorový efekt.
9. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsius asi 45 minut, nebo dokud špejle vložená do těsta nevyjde suchá.
10. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Tipy pro dokonalou bábovku s pudinkem:
- Přidáním pudinkového prášku do těsta získá bábovka na vláčnosti a zajímavé chuti.
- Pro intenzivnější chuť pudinku můžete přidat do těsta i několik lžic hotového, uvařeného pudinku.
- Při vrstvení těst se snažte každou vrstvu jemně zarovnat, abyste dosáhli hezkého mramorového efektu.
- Bábovku můžete po upečení posypat moučkovým cukrem nebo polevou podle vaší chuti.