Bábovka s ovocem a ořechy recept


Bábovka s ovocem a ořechy recept.

Ingredience pro bábovku s ovocem a ořechy:

máslo 200 g
cukr krystal 150 g
vanilkový cukr 1 balíček
vejce 3 ks
pšeničná mouka hladká 300 g
prášek do pečiva 1 balíček
mléko 100 ml
směs ořechů (vlašské, lískové, mandle) 100 g
směs sušeného ovoce (rozinky, brusinky, nakrájené meruňky) 100 g
citronová kůra z 1 citronu

Recept na přípravu bábovky:

Máslo vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme vejce a dál šleháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně střídavě s mlékem vmícháme do směsi. Nakonec přidáme na hrubo nasekané ořechy, sušené ovoce a citronovou kůru a vše dobře promícháme.

Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 45 minut. Po upečení necháme bábovku chvilku vychladnout, pak ji vyklopíme z formy a necháme úplně vychladnout.

Tipy pro dokonalou bábovku:

Ujistěte se, že jsou všechny ingredience v pokojové teplotě před začátkem přípravy.
Před přidáním ořechů a sušeného ovoce do těsta je můžete obalit v trošce mouky, aby se neslehlly na dno formy během pečení.
Bábovku můžete ještě zvlhčit polevou z citronové šťávy smíchané s cukrem, kterou přelijete přes teplou bábovku.
Dobrou chuť!