Bábovka s olejem recept


Bábovka s olejem recept.

Bábovka s olejem je jednoduchý a rychlý recept, který si můžete připravit kdykoliv máte chuť na něco sladkého. Díky použití oleje je bábovka měkčí a vláčnější.

**Ingredience:**

- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku rostlinného oleje
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- Kakao pro tmavou část těsta

**Recept:**

1. Ve velké míse smíchejte hladkou mouku s práškem do pečiva.
2. V jiné míse si vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
3. Do směsi s vejci postupně přilévejte mléko a olej a míchejte.
4. Směs s vejci, mlékem a olejem pomalu přilévejte do mísy s moukou a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Rozdělte těsto na dvě části. Do jedné z nich přidejte kakao a dobře promíchejte.
6. Formu na bábovku vymažte olejem a vysypte moukou.
7. Do formy střídavě nalévejte světlé a tmavé těsto, aby vznikl mramorový efekt.
8. Pečte v předehřáté troubě na 180°C přibližně 45 minut. Před vyjmutím z trouby proveďte zkoušku špejlí.
9. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout, pak ji vyklopte z formy.

**Tipy:**

- Pro ještě vláčnější bábovku můžete přidat do těsta lžíci zakysané smetany.
- Před pečením můžete těsto posypat hrubě nasekanými ořechy nebo čokoládovými kousky pro extra chuť a texturu.
- Pokud máte rádi citronovou příchuť, přidejte do světlé části těsta kůru z jednoho citronu.
- Bábovku můžete po upečení pocukrovat moučkovým cukrem nebo přelít čokoládovou polevou.