Bábovka s kokosem a čokoládou recept.
Pokud hledáte vynikající recept na bábovku s kokosem a čokoládou, jste na správném místě. Tato bábovka je perfektní kombinací vlhkého kokosového těsta a bohatých čokoládových kousků, která osloví každého milovníka sladkého.
Ingredience:
200 g hladké mouky
150 g cukru krupice
100 g kokosu
100 g másla
100 g hořké čokolády
3 vejce
1 prášek do pečiva
150 ml mléka
1 vanilkový cukr
špetka soli
Recept:
Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Máslo nechte změknout při pokojové teplotě nebo jej jemně rozpusťte. Čokoládu nakrájejte na menší kousky.
V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, kokosem, cukrem krupice, vanilkovým cukrem a špetkou soli. V jiné míse vyšlehejte vejce, přidejte mléko a změklé nebo rozpuštěné máslo. Směsi postupně spojte a dobře promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
Nakonec do těsta vmíchejte nakrájenou čokoládu. Těsto rovnoměrně rozprostřete do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku. Pečte v předehřáté troubě zhruba 45 minut, nebo dokud vrchní část není dozlatova a špejle vložená do středu vyjde čistá.
Tipy:
Před přidáním čokolády do těsta, kousky čokolády můžete obalit v troše mouky. To pomůže zabránit jejich propadnutí na dno formy během pečení.
Pro extra vlhkost a kokosovou chuť můžete použít kokosové mléko místo klasického mléka.
Pokud máte rádi výraznější kokosovou chuť, přidejte do těsta ještě 50 g kokosu.
Bábovku nechte po upečení chvilku vychladnout v formě, než ji vyklopíte. Díky tomu se snáze vyjme a nerozpadne.
Tato bábovka je vynikající samotná, ale můžete ji podávat i s čerstvým ovocem nebo šlehačkou pro ještě lepší zážitek.